Platform op nieuw baseframe

Pneumatiek Stookgassysteem Kooksfabriek 1
24-04-2017
Hydraulische lieren ombouw
24-04-2017
Hydraulische lieren ombouw
24-04-2017
Pneumatiek Stookgassysteem Kooksfabriek 1
24-04-2017
 

Platform op nieuw baseframe

Markt: Offshore industrie

Aan Tebulo de vraag om de bestaande bovenwagen (hier zijn geen tekeningen van) op het nieuwe basisframe te projecteren. Hiervoor is op locatie een 3D laserscan van zowel de constructie van de bovenwagen als binnenin gemaakt.

Technieken:
• 3D laserscannen
• Kranenbouw
• Inventor 3D modeleren

Werkzaamheden:
• 3D scan
• Detail engineering

Projectomschrijving:

Voor opdrachtgever Doedijns, met eindklant Seaway Heavy Lifting: Het doel van het project is om de huidige bovenwagen (slewing platform) van de bestaande 8 meter pedestal te halen en op een nieuw basis frame te zetten. Hierbij is de ruimte op de bovenwagen zeer beperkt en kritisch met het aansluiten van hydrauliek en kabels.
Tevens bestaat er grote onzekerheid of de steekcirkel van het nieuwe basisframe juist is. Aan Tebulo de vraag om de bestaande bovenwagen (hier zijn geen tekeningen van) op het nieuwe basisframe te projecteren. Hiervoor is op locatie een 3D laserscan van zowel de constructie van de bovenwagen als binnenin gemaakt. De scangegevens zijn m.b.v. speciale software omgezet naar een “3D Mesh” vanuit deze mesh zijn de planes en sketches gemaakt.
Het plan waarop getekend wordt is vlak gelegd op de bovenzijde van de bovenste flens. De diameter van de steekcirkel in het aangeleverde model is 2084mm, de diameter van de steekcirkel in de scandata is 2090mm. Het ontwerp van het nieuwe basisframe is aangepast volgens de dimensies uit de scan, met als resultaat dat het slewing platform zonder aanpassingen gemonteerd kon worden.