Pneumatiek Stookgassysteem Kooksfabriek 1

Hot Metal Desulphurization (HMD)
24-04-2017
Platform op nieuw baseframe
24-04-2017
Platform op nieuw baseframe
24-04-2017
Hot Metal Desulphurization (HMD)
24-04-2017
 

Pneumatiek Stookgassysteem Kooksfabriek 1

Markt: Staal industrie

In de Kooksfabriek 1 van TATA Steel Nederland zijn de kleppen in het stookgassysteem aan vervanging toe. Tebulo had als opdracht, het onderzoeken wat er zou moeten gebeuren om deze kranen te vervangen. Nadat de specificaties bekend waren, moest eerst een pneumatisch systeem ontworpen worden, onderbouwd met diverse berekeningen.

Technieken:
• Pneumatiek
• Piping

Werkzaamheden:
• Haalbaarheidsstudie
• Capaciteitsberekeningen

Projectomschrijving:

TATA Steel Nederland is onderdeel van Tata Steel Group, één van de grootste staalconcerns in de wereld. Het bedrijf in Nederland houdt zich bezig met de productie, bewerking en distributie van staal. In de Kooksfabriek 1 zijn de kleppen in het stookgassysteem aan vervanging toe.
Het stookgassysteem regelt de toevoer van gassen ten behoeve van de verbrandingsoven. In de verbrandingsoven wordt door verhitting kooks geproduceerd. De mechanisch gekoppelde kranen moeten worden vervangen door kogelkranen met pneumatisch bediende actuators. Totaal betreft het meer dan 1400 actuators.
Tebulo had als opdracht, het onderzoeken wat er zou moeten gebeuren om deze kranen te vervangen. Nadat de specificaties bekend waren moest eerst een pneumatisch systeem ontworpen worden, onderbouwd met diverse berekeningen. Het zwaartepunt van de opdracht was de eis dat 1400 actuators binnen 10 seconden moesten worden omgeschakeld. Er werd een capaciteitsberekening gemaakt om de randvoorwaarden te kunnen bepalen. voor luchtverbruiken, snelheden, drukverliezen, lengtes, leidingdiameters, en eventueel buffervaten. Vervolgens werden, op de tot stand gekomen gegevens, de componenten geselecteerd.