Camera meet systeem

Petrochemie
Project Sambuca HPC Fabriek
03-04-2017
Fume Treatment Center
18-04-2017
Fume Treatment Center
18-04-2017
Petrochemie
Project Sambuca HPC Fabriek
03-04-2017
 

Camera meet systeem

Markt: Staalindustrie

In opdracht van TATA STEEL heeft Tebulo Engineering een Camera Meet Systeem ontwikkeld en geinstalleerd.

Technieken:
• Machinebouw
- Inventor 3D Tekenen
• Automation
- Ethernet/Profibus communicatie
• Meet & Regeltechniek
• 2D-3D conversie MATLAB

Werkzaamheden:
• Detail engineering
• MATLAB programmering
• Inbedrijfstelling (site-management)

Projectomschrijving:

Op het terrein van TATA Steel te IJmuiden wordt bij de Nawals 21 gebruik gemaakt van een rollenprepareerstation. Hier wordt de rol klaar gemaakt om gewalst te worden. Een operator positioneert handmatig de rol zodat deze bewerkt kan worden. Hierbij kwam het voor dat de rol niet op de juiste plek stond en van zijn bok viel, met schade en stilstand tot gevolg.

Tebulo is in 2010 benaderd door TATA Steel om een Camera Meet Systeem te ontwerpen en te installeren. Dit is een stand alonesysteem dat door middel van fotoanalyse het middelpunt van de rollen kan bepalen op 1 mm nauwkeurig zodat deze op de juiste positie komt te staan.

In bovenstaande figuren wordt op een object een laserlijn geprojecteerd. Deze lijn wordt met behulp van software uit de foto gefilterd. Hierna zal een omzetting plaats vinden en zullen de 3 dimensionale coördinaten van de lijn bekend zijn. Deze coördinaten worden gebruikt om het middelpunt van het object te berekenen. Hieruit volgt een decimale waarde welke aangeeft hoeveel millimeter het middelpunt van de juiste positie af is.

Deze methode wordt ook toegepast bij het positioneren van rollen staal bij het prepareer station van Nawals 21. Nu is het nog een controlemiddel maar in de nabije toekomst is het de bedoeling dat het geïntegreerd zal worden in een volautomatische aanvoer van het prepareerstation van de Nawals 21.