Fume Treatment Center

Camera meet systeem
18-04-2017
Hot Metal Desulphurization (HMD)
24-04-2017
Hot Metal Desulphurization (HMD)
24-04-2017
Camera meet systeem
18-04-2017
 

Fume Treatment Center (FTC)

Markt: aluminium industrie

Voor de aluminium productie industrie heeft Danieli Corus voor het reinigen van rookgassen uit de “Anode bakery” een Fume Treatment Centre (FTC) ontwikkeld. In opdracht van Danieli-Corus heeft Tebulo Engineering geassisteerd bij afronden van de Basic en de Detail Engineering. Tevens heeft Tebulo Engineering specialisten ter beschikking gesteld voor werkvoorbereiding en het in bedrijf stellen van twee gecombineerde Fume Treatment Centers (FTC) installaties in Saoudi Arabië. Vervolgens heeft Tebulo Engineering detail Engineering uitgevoerd voor een derde FTC voor ALCOA Bachrein.

Technieken:
• Elektrotechniek
• Besturing & Automation
• Constructie management

Werkzaamheden:
• Basic & Detail Engineering
• Werkvoorbereiding & Inbedrijfstelling (E&I site-supervisie)

Projectomschrijving:

Danieli-Corus (DC) is een producent en leverancier van hoogwaardige technologie en installaties. Dit project hield in het reinigen van rookgassen ten behoeve van de aluminium industrie.
Een FTC is een procesinstallatie waarmee de rookgassen gereinigd worden die vrijkomen bij het “bakken” van carbon-(anode)-blokken om zo aan de huidige milieu eisen te kunnen voldoen. Via een conditioning tower wordt het rookgas gekoeld tot de juiste temperatuur, waarna er schoon aluminium poeder in de gasstroom geïnjecteerd wordt.
Aan dit schone aluminium poeder hecht de rookgasvervuiling, waarna het vervuilde aluminium poeder uit de gasstroom wordt gefilterd met behulp van zakkenfilters en teruggevoerd wordt naar de aluminiumsmelterij. Het gereinigde gas wordt door een schoorsteen afgevoerd.