Hot Metal Desulphurization (HMD)

Fume Treatment Center
18-04-2017
Pneumatiek Stookgassysteem Kooksfabriek 1
24-04-2017
Pneumatiek Stookgassysteem Kooksfabriek 1
24-04-2017
Fume Treatment Center
18-04-2017
 

Hot Metal Desulphurization (HMD)

Markt: Staal industrie

Tebulo heeft voor Danieli-Corus diverse specialisten ter beschikking gesteld voor het inbedrijfstellen van 5 Hot Metal Desulphurization (HMD) installaties, ten behoeve van de produktie van ijzer en staal.

Technieken:
• Automation
• Meet & Regeltechniek

Werkzaamheden:
• Level 1 programmering (PLC/HMI), EIC
• Level 1 software inbedrijfstelling
• Inbedrijfstellingssupervisie (site-management)

Projectomschrijving:

Danieli-Corus (DC) is een producent en leverancier van hoogwaardige technologie en installaties. Een HMD procesinstallatie zorgt ervoor, door middel van een chemische reactie, dat vloeibaar ijzer ontzwaveld zodat deze aan de huidige standaarden voor hoogwaardig staal kan voldoen. Via een lans wordt een katalysator in een transportvat voor vloeibaar metaal geïnjecteerd (90-150 ton). De te verwijderen zwavel vormt een (slak) laag aan het oppervlak van het vloeibare metaal, die direct na het injecteren wordt verwijderd.
Een HMD is een volledig geautomatiseerde installatie en wordt geleverd met een proces-model waarmee alle instellingen voor het proces worden berekend. Het gehele proces wordt bediend vanuit een centrale controlekamer via twee of meerdere werkstations. Voorafgaand aan de inbedrijfstelling was alle automatisering in een gesimuleerde omgeving getest. Tijdens de inbedrijfstelling was Tebulo verantwoordelijk voor het testen en inbedrijfstellen van de complete procesbesturing en tevens de communicatie met de klant.
Het inbedrijfstellingsteam voor een HMD bestond uit: een tolk, een mechanisch engineer, een hydrauliek engineer, twee elektrische engineers, twee automatisering engineers, een proces engineer en een metallurgisch engineer.