Vervangen twee 6 kV Hoogspanningsinstallaties

50kV trafocel 3 Merwedehaven
19-02-2018
Container Arrival System
23-04-2018
Container Arrival System
23-04-2018
50kV trafocel 3 Merwedehaven
19-02-2018
 

Vervangen twee 6 kV Hoogspanningsinstallaties

Markt: Energie

Tebulo is verantwoordelijk geweest voor het vervangen van twee verouderde 6kV enkelrail installaties uit 1966 en het plaatsen van twee smoorspoelen.

Technieken:
Energie:
- Laagspanning
- Bouwkunde
- Netsimulatie
Automation:
- IED (Intelligent Electronic Device)
- Besturing

Werkzaamheden:
Advisering, coördinatie van de elektrotechnische werkzaamheden, project begeleiding en simulatie van het hoogspanningsnet.

Projectomschrijving:

Bij een papierfabriek in Noord-Holland is het vernieuwen van een deel van hun middenspanningsnet succesvol afgerond. Tebulo Engineering was betrokken bij de begeleiding van het project. Aanleiding van het project was het vervangen van twee 6kV hoogspanningsinstallaties uit 1966.
Als gevolg van het vervangen van de hoogspanningsinstallaties zijn ook twee nieuwe smoorpoelen geplaatst en nieuwe hoogspanningskabels gelegd. Van het nieuwe smoorspoelstation werd eerst een 3D impressie gemaakt.

In een tijdsbestek van 1,5 week met dagen van 24 uur is de ombouw uitgevoerd. De voorbereidingstijd is echter een aantal maanden geweest. Tebulo Engineering heeft van te voren de FAT van de beide hoogspanningsinstallaties samen met de opdrachtgever uitgevoerd. Ook heeft Tebulo de consultancy rol voor de engineering opgepakt.