Project Sambuca HPC Fabriek

Offshore engineering
Fuel Gas Valve Skid
27-03-2017
Camera meet systeem
18-04-2017
Camera meet systeem
18-04-2017
Offshore engineering
Fuel Gas Valve Skid
27-03-2017
 

Project Sambuca HPC Fabriek

Markt: Petrochemie

Het project Sambuca in de HPC Fabriek bestond uit het uitbreiden van één productielijn naar twee productielijnen waardoor dubbel zoveel geproduceerd kon worden.

Technieken:
• Meet & Regeltechniek
• Energie
• Utiliteit:
- Brandbeveiliging
- Installatietechniek

Werkzaamheden:
• Basic en detail engineering
• Montagebegeleiding
• Inbedrijfstellen

Projectinformatie:
Albemarle Catalysts Company is een chemisch bedrijf, voorheen Akzo-Nobel, waar ze Katalysatoren produceren voor de Petrochemische Industrie. Deze Katalysatoren worden gebruikt bij de productie van onder andere benzine, diesel en kerosine, uit ruwe olie. Op de locatie zijn drie fabrieken, de FCC (Fluid Catalytic Cracking), de HPC (Hydro Processing Catalysts) en de MPC (Multi Purpose Plant). Deze fabrieken produceren elk afzonderlijk een ander soort Katalysator. Er zijn tevens een aantal gebouwen met laboratoria, Research & Development (R&D1 t/m 4) waar men onderzoek doet naar verbetering van huidige producten en nieuwe producten. Het project Sambuca in de HPC Fabriek bestond uit het uitbreiden van één productielijn naar twee productielijnen waardoor dubbel zoveel geproduceerd kon worden. Tebulo heeft de E&I basic en detail engineering van dit project gedaan. En tevens ondersteuning geleverd tijdens de montage, uitvoering en inbedrijfstellen van de nieuwe machines en instrumenten.
In dit project werd onder andere een Calciner geïnstalleerd die qua grootte maar één keer eerder was toegepast in de wereld. Een Calciner is een grote draaiende buis (oven) waar men een product inbrengt. Door verhitting ondergaat het product een chemisch verandering. In dit nieuwe ontwerp werd gebruikt gemaakt van een trillende rechtopstaande koker waar een spiraalleiding omheen liep. Deze leiding werd verhit waardoor het product de juiste chemische verandering onderging. Door de trilling verplaatste het product zich omhoog door de leiding. Wanneer de Calciner in bedrijf was konden de nominale stromen door de leidingen aan de buitenzijde wel tot 3000 Ampère oplopen. Hierdoor was het noodzakelijk om een EMC beveiliging aan te brengen.