Revamp en Nieuwbouw Tankenpark

ammonia opslag en verlading
Ammonia Opslag en Verlading
22-06-2017
10 kV Station Utrecht Zuid
19-02-2018
10 kV Station Utrecht Zuid
19-02-2018
ammonia opslag en verlading
Ammonia Opslag en Verlading
22-06-2017
 

Revamp & Nieuwbouw Tankenpark Paramelt

Markt: Chemie

Het project hield in, de revamp & nieuwbouw van het Paramelt Tankenpark. De oude installatie voldeed niet langer en er was onvoldoende opslagcapaciteit, waardoor uitbreiding van de opslagcapaciteit noodzakelijk was.

Technieken:
• Piping
• Construction

Werkzaamheden:
Het complete ontwerp.

Projectomschrijving:

Paramelt BV is een internationaal opererende producent van industriële kleefstoffen, dispersies en wassen. Deze worden gebruikt in de Voedingsmiddelen-, dranken– en tabaksindustrie. Producten welke hier gemaakt worden zijn o.a. de coating op de verpakking voor fastfood, de waslaag om kazen, de lijm voor diverse dozen en was voor de gietmallen van turbinebladen.
Het project hield in, de revamp & nieuwbouw van het Paramelt Tankenpark . De oude installatie voldeed niet langer en er was onvoldoende opslagcapaciteit. Waardoor uitbreiding van de opslagcapaciteit noodzakelijk was. Tebulo Engineering werd gevraagd om een compleet nieuw ontwerp te maken, voor uitbreiding van het Tankenpark met alle hierbij komende zaken.
Tebulo Engineering heeft samen met SEW Food & Process te Heerhugowaard een compleet nieuw ontwerp gemaakt. Tebulo Engineering was hierin verantwoordelijk voor het ontwerp en gaf ondersteuning tijdens de uitvoering van de ombouw.
De aanpassingen voor de nieuwe installatie bestonden uit drie stuks Smelttanken inclusief leidingsystemen en bordeswerk . Op een aantal locaties in de bestaande voorzieningen moesten aansluitingen, d.m.v. tie-in punten worden gemaakt. Een tank en een drietal pompen met appendages werden hergebruikt en in de nieuwe installatie opgenomen.