Wind Turbine Technology

3D model koffie branderij
08-05-2017
13 kV Station Dordrecht
08-05-2017
13 kV Station Dordrecht
08-05-2017
3D model koffie branderij
08-05-2017
 

Wind Turbine Technology

Markt: Energie Productie

Tebulo Engineering is vanaf begin 2010 betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe offshore direct drive 5MW windturbine.

Technieken:
• Energie
• Meet & Regeltechniek

Werkzaamheden:
• Detail engineering hoog– en laagspanning
• Projectbegeleiding hoogspanning
• FAT en SAT hoogspanningsverdeler
• Inbedrijfstelling hoogspanningsverdeler
• Kortsluitberekeningen

Projectomschrijving:

XEMC Darwind is een Chinees/Nederlands engineering en constructiebedrijf. Ze ontwikkelen en bouwen windturbines. Hun doel is een nieuwe standaard neer te zetten op het gebied van energie prestatie.
Tebulo Engineering is vanaf begin 2010 betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe offshore direct drive 5MW windturbine. Een turbine die zich onderscheidt door de direct drive permanent magnet technology en een vooruitstrevend totaalontwerp. Een moderne windturbine is uitgevoerd met de nieuwste technieken, deze maken het o.a. mogelijk om de windturbine volledig op afstand te bedienen.
Een hedendaagse windturbine is een geavanceerde machine waarin vele specialismen samengevoegd zijn. Voorafgaand en tijdens de test certificatie fase heeft Tebulo Engineering ondersteunende taken verricht. De nadruk lag op het specialisme energie (hoog- en laagspanning). Het uitvoeren van kortsluitberekeningen, FAT en SAT testen op de hoogspanningsverdeling. en projectbegeleiding bij het plaatsen en inbedrijfstellen behoorde ook tot onze werkzaamheden.
In september 2011 is van de laatste XEMC Darwind ontwikkeling het prototype XD115 opgebouwd. Op de testfaciliteit Wieringerwerf heeft de windturbine een uitgebreid certificatie- en testprogramma doorlopen.