13 kV Station Dordrecht

windturbine energie
Wind Turbine Technology
08-05-2017
Energy Control Centre
06-06-2017
Energy Control Centre
06-06-2017
windturbine energie
Wind Turbine Technology
08-05-2017
 

13 kV Station Dordrecht

Markt: Energie Productie

Tebulo Engineering is verantwoordelijk voor de complete detail-engineering van alle facetten van het 13kV hoogspanningsstation.

Technieken:
• Energie
- Hoogspanning
- Laagspanning
• Meet & Regeltechniek
• Utiliteit
• Bouwkunde
• Automation
- IED (Intelligent Electronic Device)

Werkzaamheden:
Engineering, coördinatie en directievoering van de elektrotechnische & bouwkundige werkzaamheden.

Projectomschrijving:

Netbeheerder Stedin is de regionale netbeheerder van gas en elektriciteit in de Randstad en het Rotterdamse Havengebied en heeft besloten om het oude 13kV hoogspanningsstation Oranjelaan in Dordrecht te vervangen voor een geheel nieuw hoogspanningsstation. Het nieuwe station huisvest o.a. twee 40MVA transformatoren die de inkomende 50kV voeding transformeert naar 13kV.
Dit project is in uitvoering in samenwerking met Advin. Tebulo Engineering is verantwoordelijk voor de complete detail-engineering van alle facetten van het 13kV hoogspanningsstation met o.a. het specificeren van een dubbelrail 13kV installatie van 18 velden waarbij elk veld is uitgevoerd met een IED (Intelligent Electronic Device). Daarmee is het mogelijk om de installatie op afstand aan te sturen en uit te lezen (standen schakelaar, status, spanningen, stromen, etc.)
Gebouwgebonden installaties behoren ook tot het engineeringspakket, daarvoor zijn licht- en verwarmingsberekeningen gemaakt, de 400VAC verdeler, aanwezigheidsmelding, waterdetectie, noodverlichting en brandmeldinstallatie zijn door Tebulo Engineering B.V. uitgedacht. Tijdens de uitvoering van de elektrotechnische werkzaamheden verzorgen wij de bouwbegeleiding.