VRU leiding

Relocation Shell Technology Centre
08-05-2017
3D model koffie branderij
08-05-2017
3D model koffie branderij
08-05-2017
Relocation Shell Technology Centre
08-05-2017
 

VRU Leiding

Markt: Petrochemische industrie

Tebulo heeft, via de hoofdaannemer Imtech, de opdracht verworven voor de engineering en werkvoorbereiding, voor het verhuizen van ruim 950 laboratoriuminstallaties en pilotplants.

Technieken:
• Piping
• Inventor
• Ansys (EEM)
• Proces
• Meet & Regeltechniek

Werkzaamheden:
Detail engineering en controle berekeningen.

Projectomschrijving:

VTTI is een organisatie in op- en overslag van olieproducten. Wereldwijd bezit VTTI elf olieopslagterminals met een gezamenlijke capaciteit van meer dan 6 miljoen m³. De terminals zijn over de hele wereld gevestigd. EuroTank Amsterdam (ETA) is één van die terminals. Op het terrein van EuroTank zijn VRU-leidingen bij de Riebeeckhavenweg en Benzolweg aangelegd.
Tebulo Engineering is gevraagd om het bestaande VRU leidingwerk uit te breiden. Dit leidingwerk dient voor het verpompen van een absorbens ten behoeve van vluchtige dampen, welk vrijkomen bij het verladen van brandstoffen. Bij het ontwerp van de overpompinstallatie diende hierdoor rekening te worden gehouden met de diverse Ex-zones. In dit ontwerp is er gekozen voor een combinatie van intrinsiek veilige regelkringen. De pompunit bestaat uit een 37kW motor met bijbehorende smeerunits. Een frequentieregelaar stuurt de motor aan, hiervoor is een complete frequentieregelaar kast ontworpen.
In het leidingwerk zijn er op diverse locaties instrumenten aangebracht voor het bewaken en regelen van het VRU-transport. De berekeningen zijn uitgevoerd met behulp van de eindige-elementenmethode (EEM). De eindige-elementenmethode is een rekenmethode waarmee onder andere de sterkte-eigenschappen van een ingewikkelde constructie kunnen worden berekend. Met betrekking tot de infrastructuur van de installatie hebben we een ontwerp gemaakt voor een tijdelijke en toekomstige route.